Tips en informatie voor de eerste cruisereis

Bent u nog nooit op een cruise geweest? Wij voorzien u graag van informatie en de beste tips. Hier vindt u alles wat u moet weten voor uw eerste cruise.
U leest hier alles, van de keuze van het schip of cruisemaatschappij tot de juiste garderobe en betaling aan boord tot zeeziekte. Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met ons. We adviseren u graag op elk moment!

Fooien

Moet ik een fooi geven tijdens een cruise? Zo ja, hoeveel? Kan ik dagelijkse servicekosten verwijderen?
Hoe werkt het nou eigenlijk met fooien tijdens een cruise? We helpen u door de wereld van fooien op cruiseschepen, zodat u precies weet waar je geld naartoe gaat en hoeveel u kunt verwachten te betalen.
Lees verder!

Cruise met begeleiding

Zeeziekte

Een veel voorkomende zorg voor degenen die aan hun eerste cruise beginnen, is zeeziekte. Hoewel sommige gasten een vorm van zeeziekte zullen ervaren, voelt de meerderheid van de gasten de effecten helemaal niet, of zijn ze in staat misselijkheid te bestrijden met een paar eenvoudige en direct beschikbare remedies. 

Lees verder!

Inschepen

Het inschepen aan boord van een cruiseschip kunt u vergelijken met het inchecken op een luchthaven. Bij het inchecken geeft u uw bagage af, die vervolgens door het personeel naar uw hut wordt gebracht. Net als bij alle andere reizen adviseren wij u om belangrijke spullen in uw handbagage bij u te houden omdat het uiteraard wat tijd kost voordat uw koffers in de hut staan.

Lees verder

Cruise met begeleiding

Entertainment aan boord

Dagprogramma
Overdag is er een gevarieerd aanbod aan entertainment. Het aanbod is per cruisemaatschappij verschillend. Zeker op zeedagen is er genoeg entertainment aan boord. Voor de sportieve gasten zijn er onder andere het fitnesscentrum en zwembad en op sommige schepen ook minigolfbanen, atletiekbanen en basketbalvelden.

Lees verder