A tot Z cruise, leestips

Reddingsboot, Tender A tot Z cruise

Tenderen, wat is dat?

Niet in elke haven is het mogelijk om een cruiseschip aan de kade aan te leggen. Enkele havens hebben ondiepere of smalle waterwegen die aanleggen lastig of onmogelijk maken.

Lees meer!

Sognefjord cruise met rolstoel

Toptips voor cruisen naar Noorwegen

De Noorse fjorden met watervallen en schilderachtige dorpjes met een fascinerende geschiedenis en de talloze excursies zijn de reden dat een cruise naar de Noorwegen een vakantie is die niet op je bucketlist mag ontbreken.

Lees meer

Schip Noorse Fjorden

Met welke schepen vaart HAL door Europa in 2021?

Met de Nieuw Statendam, Zaandam, Westerdam en Zuiderdam begint Holland America in 2021 aan de cruises door Europa.
Het nieuwe schip De Rotterdam zal op het hoogtepunt van het Europese zomerseizoen debuteren.
Van april tot november bieden de vijf schepen routes variërend van zeven tot 35 dagen.  Lees meer

Eidfjord, cruise met begeleiding

Eidfjord
De cruiseschepen leggen hier in de kleine haven van dit dorpje aan. Het dorpje zelf heeft niet veel te bieden, maar de omgeving is schitterend. Bij een cruise wordt je ’s morgens wakker naast een enorme berg, waar geen einde aan lijkt te komen.
Lees verder!

10 tips om te doen in Bergen
Tijdens de cruise naar de Noorse Fjorden doen we onder andere de stad Bergen aan.
Deze leestip laat u zien wat er zoal te doen is in de buurt van de haven.

Lees verder!

Molde, stad van de Rozen
ligt aan het Romsdalsfjord, vlakbij de Atlantische Oceaan (Noorse zee). In Molde draait het vooral om de schitterende omgeving. Uw cruiseschip legt aan bij de Storkaia, wat op loopafstand ligt van het stadcentrum.  Lees verder!
Flåm
een piepklein dorpje in Noorwegen.
Flåm zelf is een gewoon dorpje, maar de omgeving is spectaculair. Het Aurlandsfjord heeft steile bergen, grote watervallen en nauwe valleien. Het Aurlandsfjord is een zijarm van de Sognefjord, waardoor u naar Flåm vaart tijdens de Vikingsaga-/Noorwegencruise.  Lees verder!

Is een cruise ook leuk voor kinderen?
Er bestaat bij veel mensen nog het beeld, dat een cruise alleen voor oudere mensen is. Gelukkig zien we tegenwoordig ook meer gezinnen, die een cruise maken. Er wordt op de schepen van Holland America Line een verscheidenheid aan entertainment voor kinderen en jongeren van 3 tot en met 17, onder het toezicht van voltijds professioneel getraind personeel, aangeboden.  Lees verder!

De Rotterdam, cruise met A tot Z cruise
De Rotterdam

Volgend jaar (2021) is Holland America Line een nieuw schip rijker. Het wordt een schip uit de Pinnacle-klasse, net als de Koningsdam en de Nieuw Statendam. Eerst zou het de naam Ryndam gaan dragen, maar na de recente verkoop van de Rotterdam heeft Holland America Line besloten, dat het nieuwe schip ook deze naam gaat voeren.   Klik hier!