A tot Z cruise, leestips

Cruise met rolstoel

Cruise met rolstoel

Cruise met een rolstoel is vaak één van de makkelijkste manieren  van reizen voor een rolstoelgebruiker.
Cruise met een rolstoel of scootmobiel is wel goed opletten of de cruise van uw keuze voor u wel geschikt is.
Lees meer

Cruise met begeleiding

Welke cruise kies ik uit?

De grootste beslissing die u neemt bij het plannen van uw cruise, is waar uw reis heen gaat. Van dichterbij huis zoals de Noorse Fjorden en de Britse Eilanden tot meer ambitieuze opties zoals Alaska en Canada, er zijn genoeg regio’s om uit te kiezen.
 Lees meer

Cruise met A tot Z cruise

Haugesund

Het landschap van de regio wordt vaak vergeleken met de panorama’s van bekende series, zoals Game of Thrones. Maar vooral de serie Vikings geeft het beste beeld van de regio.

Lees meer!

Cruise met A tot Z cruise

Half Moon Cay wint

Holland America Line nam vier Porthole Cruise Magazine 2020 Readers ‘Choice Awards in ontvangst op gebieden die alles omvatten, van dineren aan boord tot ervaringen aan de kust.

Lees meer!

Cruise met begeleiding

Santorini

is een van ‘s werelds meest populaire eilanden, vooral bekend om zijn landschap, witgekalkte dorpjes en vurige vulkanische activiteit. Hier bubbelt het avontuur boven de Egeïsche Zee op de meest gewaagde en adembenemende manieren.

Lees meer!

Cruise met Nederlandse begeleiding

Mediterrane cruise

Geen twee mediterrane cruises zijn ooit identiek, maar er zijn wel enkele algemene tips, die wij u kunnen geven om goed voorbereid aan uw cruise te beginnen.

Lees meer!

Cruise met rolstoel

Tenderen, wat is dat?

Niet in elke haven is het mogelijk om een cruiseschip aan de kade aan te leggen. Enkele havens hebben ondiepere of smalle waterwegen die aanleggen lastig of onmogelijk maken.

Lees meer!

Is een cruise ook leuk voor kinderen?
Er bestaat bij veel mensen nog het beeld, dat een cruise alleen voor oudere mensen is. Gelukkig zien we tegenwoordig ook meer gezinnen, die een cruise maken. Er wordt op de schepen van Holland America Line een verscheidenheid aan entertainment voor kinderen en jongeren van 3 tot en met 17, onder het toezicht van voltijds professioneel getraind personeel, aangeboden.  Lees verder!

toptips Noorse fjorden

Toptips voor cruisen naar Noorwegen

De Noorse fjorden met watervallen en schilderachtige dorpjes met een fascinerende geschiedenis en de talloze excursies zijn de reden dat een cruise naar de Noorwegen een vakantie is die niet op je bucketlist mag ontbreken.

Lees meer

Kombuis

De kombuis

Het leven op zee is anders dan het leven op het land en leent zich voor zijn eigen reeks regels, protocollen, gebruiken en zelfs taal. Zoals een kombuis op een schip.

Lees meer!

Noorse Fjorden

Eidfjord
De cruiseschepen leggen hier in de kleine haven van dit dorpje aan. Het dorpje zelf heeft niet veel te bieden, maar de omgeving is schitterend. Bij een cruise wordt je ’s morgens wakker naast een enorme berg, waar geen einde aan lijkt te komen.
Lees verder!

10 tips om te doen in Bergen
Tijdens de cruise naar de Noorse Fjorden doen we onder andere de stad Bergen aan.
Deze leestip laat u zien wat er zoal te doen is in de buurt van de haven.

Lees verder!

Molde, stad van de Rozen
ligt aan het Romsdalsfjord, vlakbij de Atlantische Oceaan (Noorse zee). In Molde draait het vooral om de schitterende omgeving. Uw cruiseschip legt aan bij de Storkaia, wat op loopafstand ligt van het stadcentrum.  Lees verder!
Flåm
een piepklein dorpje in Noorwegen.
Flåm zelf is een gewoon dorpje, maar de omgeving is spectaculair. Het Aurlandsfjord heeft steile bergen, grote watervallen en nauwe valleien. Het Aurlandsfjord is een zijarm van de Sognefjord, waardoor u naar Flåm vaart tijdens de Vikingsaga-/Noorwegencruise.  Lees verder!
De Rotterdam, cruise met A tot Z cruise
De Rotterdam

Volgend jaar (2021) is Holland America Line een nieuw schip rijker. Het wordt een schip uit de Pinnacle-klasse, net als de Koningsdam en de Nieuw Statendam. Eerst zou het de naam Ryndam gaan dragen, maar na de recente verkoop van de Rotterdam heeft Holland America Line besloten, dat het nieuwe schip ook deze naam gaat voeren.   Klik hier!