Vormen van zorg bij A tot Z cruise

A tot Z cruise biedt verschillende vormen van zorg aan:

Intensieve Zorg

U bent zorgafhankelijk, u heeft hulp nodig bij de dagelijkse zorg en ook overdag heeft u hulp nodig bij zorg en hand- en spandiensten (bv. duwhulp). Dan zijn onze zorgreizen met intensieve zorg geschikt voor u. Tijdens deze reizen wordt alle dagelijkse zorg die u thuis krijgt door ons overgenomen. Verder bent u de hele reis verzekerd van gezelschap (als u dat op prijs stelt) en hulp bij hand- en spandiensten. Als u rolstoelafhankelijk bent worden er indien nodig tijdens de excursies vooruit rolstoel plaatsen geregeld. Heeft u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief. Hij/zij is uiteraard ook op vakantie en zal dus ook volledig ontlast worden door ons.

Lichte zorg

U hebt hulp nodig bij de dagelijkse zorg (meer dan 15 min. per dag) maar u heeft géén duwhulp nodig voor uw rolstoel en u bent verder grotendeels zelfstandig. Dan zijn onze zorgreizen met lichte zorg geschikt voor u. Heeft u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief. Hij/zij is uiteraard ook op vakantie en zal dus ook volledig ontlast worden door ons.

Heeft u geen zorg nodig, maar wel duwhulp, dan valt u ook onder reizen met lichte zorg. U bent tijdens u reis dan altijd verzekerd van duwhulp.  Heeft u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij betaalt het laagste tarief. Hij/zij is uiteraard ook op vakantie en zal dus ook volledig ontlast worden door ons.

 

Veel gestelde vragen

Hoe boek ik een leuke cruise met zorg?

Heeft u een leuke cruise met zorg gezien op onze site? U kunt de reis rechtstreeks op de site boeken, per mail info@atotzcruise.nl) of telefonisch (Petra tel.06 57 89 68 25 of Annemarie tel.06 24 69 49 79. Als u via de site of per mail boekt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om de zorg die u nodig heeft te bespreken of als u dat prettiger vind maken wij een afspraak met u. Heeft u intensieve zorg nodig, dan maken wij zeker een afspraak met u. Dan krijgen wij een duidelijk beeld van de zorg die u vraagt.

Ik heb (heel) veel zorg/verpleging nodig. Kan ik ook mee?
De zorg die u thuis krijgt, kunnen wij ook voor u inzetten. Wij hebben vrijwilligers in onze bestand met ieder hun eigen kennis van ziekte en/of handelingen.
 
Hoe weet ik zeker dat ik  de (specifieke) zorg krijg, die ik nodig heb?
Als u zorg nodig heeft tijdens uw vakantie, komen we altijd eerst bij u thuis. Zo krijgen wij een heel duidelijk beeld van uw zorgvraag. Indien nodig kunnen we bij uitzonderlijke handelingen de vrijwilliger die meegaat om u te verzorgen vragen deze handeling vooraf te komen uitvoeren met uw eigen verzorgende.
 
Kan ik thuis worden opgehaald?
Er kan (aangepast) vervoer van en naar huis voor u worden geregeld. Dit is niet in de prijs inbegrepen en zal apart aan u worden belast.
 
Als ik hulpmiddelen nodig heb, hoe regelen jullie dat?
Tijdens uw zorggesprek wordt gekeken welke hulpmiddelen nodig zijn, welke u zelf kunt meenemen en welke wij voor u kunnen regelen. De hulpmiddelen, die wij voor u huren, worden apart bij u in rekening gebracht.
 
Is een reis- en annuleringsverzekering verplicht?
Onze reizen zijn exclusief reis- en annuleringsverzekeringen. Wij hebben wel als voorwaarden dat u voor cruise buiten Nederland in het bezit bent van een reisverzekering. Deze kunt u uiteraard zelf afsluiten, maar dat kunnen wij ook voor u regelen.Wanneer u zelf de reisverzekering afsluit, dan vragen wij u wel altijd om een kopie van de polis.
 
Kan ik mijn eigen scootmobiel meenemen op vakantie?
Tijdens een cruise mag uw kleine opvouwbare scootmobiel mee, maar hij moet als u hem niet gebruikt op uw kamer staan. Grote scootmobielen kunnen niet mee tijdens de cruise, omdat de liften aan boord daar niet groot genoeg voor zijn. 
 
Mogen mijn medicijnen meer naar het buitenland?
Ja, maar niet alle medicijnen mogen zomaar worden meegenomen naar het buitenland. Afhankelijk van het land kan het zomaar meenemen van bepaalde medicijnen u een boete opleveren of zelfs gevangenisstraf. Om dit te voorkomen dient u de juiste documenten mee te nemen. Daarom vragen wij u altijd om uw medicijnlijst. Dan kunnen wij u precies vertellen welke documenten u moet regelen voordat u op vakantie naar het buitenland gaat.
 
Waarom zijn de prijzen van jullie cruises hoger?

Naast de kosten voor uw eigen cruise, betaald u ook een deel van de cruise voor de vrijwilliger die met de reis meegaat.  De prijzen die wij hanteren zijn altijd de prijs die uw vakantie kost, geen facturen meer achteraf voor bv: geleverde zorg.

Bijkomende kosten zijn er soms wel zoals bijvoorbeeld verzekeringen,  vervoer van en naar huis, huur van hulpmiddelen of andere kosten die duidelijk bij de reis vermeld staan. Ook deze bijkomende kosten zijn vooraf duidelijk met u besproken.

Kan ik respijt-zorg inzetten voor mijn vakantie?
Helaas is daar niet 1 helder antwoord op omdat er geen duidelijk eenduidig beleid voor is. Neemt u contact op met uw zorgkantoor of uw gemeente om te vragen of u hier gebruik van kan maken. Vermeld bij de aanvraag duidelijk dat het om een zorgvakantie gaat met 24 uurs toezicht en een beschermde aangepaste omgeving.
 
Staat uw vraag er niet bij? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Klik hier