Vormen van begeleiding bij A tot Z cruise

A tot Z cruise biedt verschillende vormen van begeleiding aan:

Een reis met uitgebreide begeleiding.

U bent grotendeels zelfstandig bij de dagelijkse zorg (minder dan 15 min. per dagdeel zorg nodig) en u heeft geen duwhulp nodig. U gebruikt misschien wel een rolstoel, maar kunt deze zelf voortbewegen. Of u loopt met een rollator en vindt het prettig als er professionele zorg op de achtergrond aanwezig is. U vindt het reizen in een groep heel gezellig, maar bent volledig zelfstandig en trekt in principe uw eigen plan. Onze reisbegeleider gaat mee op een van te voren vast gestelde excursies. Deze excursies kunt u dan samen met de reisbegeleider maken. Ook tijdens de maaltijden zal de reisbegeleider op een van te voren afgesproken plek aanwezig zijn en kunt u indien gewenst gezellig aanschuiven.

Een reis met begeleiding op de achtergrond.

U wil zelfstandig reizen maar vindt het fijn als er iemand in de buurt is waar u bij terecht kan met uw vragen en die eventueel helpt bij nood.

Seniorenreizen

Bent u in hoge mate mobiel en zelfredzaam en heeft u geen of zeer beperkte hulp nodig bij de dagelijkse zorg dan kunt u onze reizen met uitgebreide begeleiding boeken. De zorgvraag mag in dit geval maximaal 15 minuten per dagdeel zijn, u kunt denken aan hulp bij steunkousen, hulp bij medicatie etc. Uiteraard is het geen probleem als u bijvoorbeeld uw rollator mee wilt nemen op reis.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Klik hier

Veel gestelde vragen

Hoe boek ik een leuke cruise met begeleiding?

Heeft u een leuke cruise met begeleiding gezien op onze site? U kunt de reis rechtstreeks op de site boeken, per mail info@atotzcruise.nl) of telefonisch (Petra tel.06 57 89 68 25 of Annemarie tel.06 24 69 49 79. Als u via de site of per mail boekt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om de begeleiding die u nodig heeft te bespreken.

Is een reis- en annuleringsverzekering verplicht?
Onze reizen zijn exclusief reis- en annuleringsverzekeringen. Wij hebben wel als voorwaarden dat u voor cruise buiten Nederland in het bezit bent van een reisverzekering. Deze kunt u uiteraard zelf afsluiten, maar dat kunnen wij ook voor u regelen.Wanneer u zelf de reisverzekering afsluit, dan vragen wij u wel altijd om een kopie van de polis.
 
Kan ik mijn eigen scootmobiel/rollator meenemen op vakantie?
Tijdens een cruise mag uw kleine opvouwbare scootmobiel mee, maar hij moet als u hem niet gebruikt in uw hut staan. Grote scootmobielen kunnen niet mee tijdens de cruise, omdat de liften aan boord daar niet groot genoeg voor zijn. Een rollator mag ook mee en moet ook in uw hut staan als u hem niet gebruikt.
 
Mogen mijn medicijnen meer naar het buitenland?
Ja, maar niet alle medicijnen mogen zomaar worden meegenomen naar het buitenland. Afhankelijk van het land kan het zomaar meenemen van bepaalde medicijnen u een boete opleveren of zelfs gevangenisstraf. Om dit te voorkomen dient u de juiste documenten mee te nemen. U mag ons altijd vragen naar uw medicijnlijst te kijken,  dan kunnen wij u precies vertellen welke documenten u moet regelen voordat u op vakantie naar het buitenland gaat.
 
Waarom zijn de prijzen van jullie cruises hoger?

Naast de kosten voor uw eigen cruise, betaald u ook een deel van de cruise voor de vrijwilliger die met de reis meegaat.  De prijzen die wij hanteren zijn altijd de prijs die uw vakantie kost, geen facturen meer achteraf voor bv: geleverde begeleiding of zorg. 

Bijkomende kosten zijn er soms wel zoals bijvoorbeeld verzekeringen of andere kosten die duidelijk bij de reis vermeld staan. Ook deze bijkomende kosten zijn vooraf duidelijk met u besproken. Mocht tijdens de cruise blijken dat u toch meer zorg nodig had dan aangegeven, dan zullen wij ook die kosten achteraf met u verrekenen.

Staat u vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Klik hier